Sundhed og sammenhold

Salat er for kvinder og kaniner. Sport er noget, der skal ses i fjernsynet. Sådan lød meldingen i DR’s populære serie Rigtige Mænd. Siemens Gamesa Renewable Energy havde et ønske om en sundere arbejdsplads med større sammenhold, tættere samarbejde og mere kommunikation på tværs af afdelingerne. 

Personlige initiativer med opbakning fra ledelsen

Med reference til det populære tv-program gik Jacob Egebjerg Vestergaard, Head of Department i Siemens Gamesa i dialog med de to teamkonsulenter fra CoastZone, tidligere elitesportsudøver Henrik Møller og tidligere frømand, Bastian Riis Mortensen. I den forbindelse tog et skræddersyet forløb form. Fokus var fysisk og mental sundhed - med et mål om at styrke medarbejderne både personligt og professionelt.

Hver enkelt medarbejder skulle motiveres til at bringe nye sunde tiltag i spil, mens virksomhedens ledelse dedikerede sig til at bakke op om en sundere livsstil. Det fysiske mål var at gennemføre et trithalon 6 måneder senere. 

130 medarbejdere tog udfordringen op

Under overskriften Sundhed og Sammenhold mødte 130 spændte medarbejdere fra tre afdelinger op til kickoff på det nye, interne projekt. Mål, baggrund og det ønskede udbytte blev præsenteret, og meldingen fra ledelsen lød; alt er frivilligt, men tanken er, at få alle til at deltage, så vi kan bakke hinanden op, høste den gode energi og fejre resultaterne sammen.

- Som arrangør af et sådan forløb er vi meget opmærksomme på, at alle er med. Desuden er det vigtigt for os, at vi bidrager med en faglig viden. Medarbejderne skal ud over fornyet energi, bedre kondition og et øget sammenhold, også have brugbare værktøjer til det daglige samarbejde, og motiveres til fortsat at sætte nye mål og nå dem sammen, fortæller Henrik fra CoastZone.

Målsætning og træning

Engagement og motivation kommer ikke af sig selv. Derfor blev forløbet sat sammen af hyppige seminarer og træninger over 6 måneder. Efter kickoff gik arbejdet for alvor igang:

 • Målsætningsseminarer bygget op omkring målsætningsværktøjet, Goal Mapping
 • Træningsworkshops med grundtræning i styrke, svømning, teknik, ernæring, løb og mountainbike
 • Trithalon som den endelige test 
 • Fælles teamdag med fejring i CoastZone Performance Center

Mere end bare god fysik

Træning og viden om sund livsstil medvirker til meget mere end forbedret kondition og øget muskelmasse. Fysisk sundhed påvirker kroppens mentale tilstand og dermed også koncentrationsevnen og effektiviteten. Medarbejdernes erfaringer med at sætte mål, bakke hinanden op og holde fast i motivationen, har for størstedelen haft en positiv indflydelse på arbejdsliv såvel som privatliv.

Skal vi hjælpe jeres medarbejdere med sunde mål?

Henrik Møller

Consultant | Partner

Læs også

 • Luftfoto af to stand up paddle team boards på havet

  Kundecase: Stand Up Paddle

  Stand Up Paddle er en af verdens hurtigst voksende vandsportsaktiviteter. Gør som IMPACT, og tag teamet med til en sjov og udfordrende oplevelse på vandet.
  Læs mere
 • Kundecase: Kommunikationstræning

  LEGO System er en stor organisation med afdelinger i hele verden, hvor samarbejdet udfordres af afstanden, forskellige kulturer og ikke mindst forskellige sprog.
  Læs mere
 • Kundecase: 20 års jubilæumsfest

  20 år i telebranchen skal fejres, og hvorfor ikke gøre det med manér? Miralix fejrede deres 20-års jubilæum med CoastZone ved roret, og prøvede blandt andet Fangeflugten.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej