Er arbejdsro en mangelvare?

Vi kender alle til forstyrrelser og mere eller mindre proaktive afbræk i løbet af arbejdsdagen. Men er arbejdsro et must og afhænger vores produktivitet af, hvor meget ro vi har i løbet af en arbejdsdag? 

Nedenfor listes de mest anvendte teknikker til arbejdet med individuelle arbejdsprocesser. Teknikker, som vi også guider vores kunder i, og som vi også selv benytter internt:

 • Lav en to-do liste for dagen
 • Noter og prioriter dine opgaver på papir eller i din kalender
 • Slå notifikationer og pop-ups fra på diverse hjælpemidler; mail, kalender, chat med mere
 • Benyt høretelefoner eller andet, som hjælper dig til at fokusere på din pågældende opgave
 • Vær ærlig om dit behov for arbejdsro; fortæl kollegaerne, hvis du har brug for mindre forstyrrelse

Forskelligheder og persontyper

I mange af de udviklingsforløb vi udbyder, arbejder vi med forskelligheder og persontyper. Medarbejdere er forskellige, og derfor oplever vi ofte, at nogle har brug for mere ro omkring sig end andre. Til at træne kommunikation og samarbejde mellem forskellige persontyper og medarbejdere benytter vi gerne DiSC profiler. Her har vi mulighed for at vejlede og træne arbejdsprocesserne med de faktisk involverede og på baggrund af deres specifikke præferencer og foretrukne arbejdsmetoder.

Øvrige faktorer, som har direkte indflydelse på arbejdsgangen og mængden af forstyrrelser på mange arbejdspladser, er fleksible arbejdstider, åbne kontorlandskaber, teknologiske påvirkninger og projektarbejde. Her er sparring og samarbejde med andre involverede afgørende.

Dynamisk teamarbejde og sparring

I vores optik er åben, ærlig og direkte kommunikation den direkte vej til øget tilfredshed og produktivitet på jobbet. Unyttige forstyrrelser i arbejdet skader den enkelte medarbejders fokus, engagement og produktivitet. Modsat medvirker nyttige forstyrrelser til kollegialt samvær, sparring og hjælp. Samtidig sikrer samarbejde på tværs af arbejdsfunktioner en dynamisk teamstruktur med fornuftige debatter og konklusioner.

Undgå unødige forstyrrelser og styrk samarbejdet

Effektivitet og tilfredshed er to emner, som hænger uløseligt sammen. Så alt imens koncentration og fokus er vigtigt for at kunne opfylde det ansvar, man som medarbejder er blevet pålagt, er det sociale sammenhold og ikke mindst sparring om faglige emner og projekter mindst lige så vigtige faktorer for at skabe succes som virksomhed.

Ved at opbygge og italesætte en sund arbejdskultur, både som virksomhed, i den enkelte afdeling og i det mindre team, får den åbne, ærlige og direkte kommunikation langt bedre betingelser. Når I som medarbejdere ved, hvor I har hinanden, og hvad der forventes af den enkelte og teamet, skabes en større tryghed og forståelse for hinandens arbejde. Herved bliver det også nemmere at benytte ovenstående værktøjer, uden det skaber splid og misforståelser, fordi en medarbejder eksempelvis har brug for mere arbejdsro i en periode.

Aslak Lau Justesen

Account Manager | Consultant
Fem personer med armene om hinanden efter gode oplevelser sammen

Samarbejde

Teamwork er ubetinget virksomhedens stærkeste konkurrenceparameter. Få adgang til effektivitet og kvalitet, I ikke vidste, I havde, og overkom de specifikke udfordringer i jeres team.
Læs mere

Kommunikationstræning

Bliv bedre til at kommunikere og løse dagligdagens problemstillinger. Kommunikationstræning skaber større forståelse, øger arbejdsglæden og styrker samarbejdet i jeres team.
Læs mere

Læs også

 • Fem glade mennesker samler hænderne til kampråb efter succesfuld teambuilding aktivitet

  Er teambuilding rent spild?

  I Harvard Business Review bragte man en artikel med påstanden: "Most corporate team building is a waste of time and money." Vi reflekterer over artiklens resultater og tager til genmæle.
  Læs mere
 • Mand i blå skjorte holder motiverende oplæg for en gruppe mennesker som en del af High Performance Challenge

  Det gode gruppepres

  Et positivt gruppepres skaber de bedste resultater i ethvert team. CoastZone, som er Danmarks største teambuildingleverandør, opfordrer derfor til, at vi italesætter vores forventninger til hinanden.
  Læs mere
 • Sådan skaber du et stærkt team

  Man kan bruge mange timer på at diskutere, hvordan man skal agere over for hinanden, men faktisk er det først, når man forlader mødelokalet, at arbejdet går i gang.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej