Sjov kommunikationstræning

Kommunikation kan være svært… og det gør det ikke nemmere, når det foregår på tværs af kulturer, landegrænser og forskellige sprog.

LEGO på GPS Adventure

LEGO System er en stor organisation med afdelinger i hele verden, hvorfor samarbejdet naturligvis udfordres af både geografiske afstande samt kulturelle og sproglige forskelligheder. LEGO System bad derfor CoastZone om hjælp til deres personaledag i håb om at få værktøjer med hjem, der kunne gøre den svære kommunikation lidt lettere.

Efter dialog og afstemning af forventninger faldt valget på GPS Adventure, der har fokus på kommunikation, samarbejde og prioritering af teamets ressourcer. Det blev til tre intense timer og ikke mindst erfaringer og refleksioner, der kunne overføres til det daglige arbejde.

Tre intense timer

Starten går, og med det samme summer rummet af engelsk med næsten lige så mange forskellige accenter, som der er deltagere. Spillet er i gang, og alle er klar på at give den maksimalt gas.

Holdene er delt i to: Felttropper og basetropper. For at kunne løse opgaven godt er de nødt til at arbejde sammen og kommunikere præcist og effektivt via mobiltelefoner. Felttropperne er udstyret med en GPS-tracker og en mappe med ledetråde til bonusopgaverne, men kender hverken ruten eller spørgsmålene. Imens har basetropperne adgang til et stort kort og spørgsmålene. Det er nu basetroppernes opgave at guide felttropperne i den rigtige retning, mens felttropperne sender ledetråde retur, så holdet ved fælles hjælp kan svare på spørgsmålene.

På flere hold peger basetropperne på kortet, mens de siger: ”Du skal derhen!” ”Jeg kan altså ikke se, hvor du peger,” lyder det fra felttropperne i den anden ende af telefonen. Kommunikation kan være svært, især når man ikke ser det samme som de andre, men efterhånden som spillet skrider frem, finder alle hold deres ramme for kommunikationen, og effektiviteten stiger tydeligt.

Brugbare erfaringer

Efter et par intense timer var alle hold tilbage på basen igen, og det var tid til erfaringsudveksling og refleksioner over, hvordan dagens udbytte.

- Ud over samarbejdet var der her et ekstra lag i form af fokus på kommunikationen. Det passer virkelig godt til os, da vi er mange forskellige kulturer, der skal arbejde sammen hver dag. Man får øje for, hvordan vi hver især kommunikerer forskelligt, og det gør os skarpere, udtaler Phaslin, Customer Service Adviser.

Christian, Managing Director, tilføjer:

- Det har virkelig været sjovt, og vi har lært mange ting omkring, hvordan vi arbejder sammen.

Med GPS Adventure var ønsket netop at visualisere og fremkalde dagligdagens kommunikation, så alle fremadrettet fik en fælles referenceramme at trække på, når hverdagens forskellige arbejdsopgaver, deadlines og kulturelle forskelle meldte sig igen. Sune Stüker fra CoastZone uddyber:

- Som kursusleder er det en fornøjelse at se, hvordan deltagerne i GPS Adventure kommer tættere på hinanden, hjælper hinanden og samtidig gribes af konkurrencen og dermed får intense, sjove og lærerige oplevelser sammen. Med alsidige kulturelle baggrunde, er det vigtigt at sikre, at alle er med i hele processen, lige fra introduktion til evaluering, og det sørger vi for hver eneste gang.

Skal vi sætte fokus på jeres kommunikation?

Martin Lotzkat

Account Manager
I want to take a few minutes to thank you for the wonderful GPS Adventure. I heard feedback from the team, and it is all extremely positive. People loved the challenge, and yes, it was a challenge. They loved the opportunity to get up and run around. Also, they thought it was a valuable exercise in learning how to communicate, cooperate as a team, and persevere! So, thank you from everyone on our LEGO team!

Margaret Conley

Director NPS & Digital Insights, LEGO System A/S
To mænd udstyret med opgaveark og en telefon er i gang med teambuildingaktiviteten GPS Adventure

GPS Adventure

God intern kommunikation er afgørende for, hvor godt jeres samarbejde fungerer i dagligdagen, og hvor hurtigt og problemfrit I når jeres mål.
9,5
Hele landet
8 - 500 personer
Indendørs
3 timer
Året rundt
kr. 11.600,-
for 12 personer
pr. ekstra person kr. 550,-

Læs også

 • Kundecase: Kickstart samarbejdet

  Gennem fire år har PFA brugt CoastZone til at facilitere introforløb for nye finanselever. Bliv inspireret af PFA's erfaringer med at kickstarte det gode samarbejde.
  Læs mere
 • 6 trin til succesfuld teambuilding

  Vi guider dig igennem seks parametre, som er afgørende for, at teambuilding bliver et værdifuldt bidrag til din virksomhed og medarbejdere.
  Læs mere
 • Fem medarbejdere samlet rundt om et bord til et firmaarrangement i København

  Firmaarrangement

  Et vellykket firmaarrangement giver jer rig mulighed for at styrke fællesskabet på kryds og tværs. Med teambuilding bryder I de vante rammer og rykker tættere sammen.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej