Vi starter afdeling i Kina

Dansk teambuilding skal skabe udvikling i Kina

Det er med stor glæde at vi kan offentliggøre en del af CoastZones strategiske tiltag for 2018. Vi har i løbet af det sidste år undersøgt og samarbejdet med eksperter, fag- og branchefolk og kan nu offentliggøre, at vi til januar 2018 åbner en afdeling i Shanghai. Nedenfor bringer vi baggrund og spændende information. Vi glæder os til at holde kunder, samarbejdspartnere og HR branchen opdaterede. Du er velkommen til at dele blogindlæget og kan også downloade vores pressemeddelse i fanen til højre. God læselyst. 

Målrettet medarbejderudvikling 

Kina kigger på Danmark - og med god grund. Innovation, åbenhed og udvikling er tre af de fem hovedprincipper i landets femårsplan. Tusindvis af kinesiske skoler har allerede taget den kreative læremetode til sig, og samtidig med, at Kronprins Frederik afslutter sin rejse rundt i Kina med fokus på netop den danske uddannelsesmodel, meddeler en førende dansk teambuilding virksomhed, at de vil trække aktiv læring med ind i det innovationsmodne erhvervsliv. I januar 2018 åbner danske CoastZone A/S egen afdeling i Shanghai, og visionen er klar: Fælles succesoplevelser og målrettet medarbejderudvikling skal være virksomhedernes nye, stærke kort.

Igennem 15 år har CoastZone A/S været førende inden for teambuilding og teamudvikling på det danske marked. Grundlægger Brian Christiansen har altid haft store ambitioner med virksomheden, og dette fremsyn og udviklingsfokus deler han med nuværende direktør Simon Rønlev:

- Udvikling er et klart omdrejningspunkt, og vi holder godt fast i den stærke iværksætterånd, der altid har været en del af kulturen i CoastZone. At rykke ud over Danmarks grænser har i flere år været en del af strategien, og nu er vi klar til at tage skridtet.

Brian Christiansen, som i dag er bestyrelsesformand og partner i CoastZone A/S, takkede sidste år ja til en erhvervsrejse ind i Kinas imponerende forretningsverden, hvor man i flere år har haft blikket fast rettet mod Vesten. Asien havde ikke før været på tale i CoastZones forretningsplan, men rejsen til Kina ændrede dette syn. Det var på alle måder en øjenåbner for et marked med et enormt potentiale:

- Jeg tog afsted med alle fordommene om kinesisk kultur og kom hjem med et helt nyt verdensbillede af en nation med en imponerende målsætning for udvikling og en brændende lyst til at lære, fortæller Brian. 

Motivation, performance og medarbejderloyalitet

En minutiøs proces gik i gang for at sikre det absolut stærkeste beslutningsgrundlag for den omfattende udvidelse. Man udvalgte en række videns eksperter, som på hver sin måde kender Kina indefra. Gennem interviews og møder i Shanghai med 15 nuværende og tidligere direktører i internationale virksomheder, afdækkede man de mange parametre ved at starte og drive virksomhed i Kina. I dag er der ingen tvivl om, at CoastZone A/S skal være en del af Kinas innovationsøkonomi med egen afdeling i metropolen Shanghai til januar 2018. 

- Vi vil med vores erfaring og ekspertise inden for teambuilding og teamudvikling, hjælpe både de kinesiske virksomheder og de internationale virksomheder til stede i Kina med at øge medarbejdernes motivation og performance samt styrke loyaliteten. Med fælles succesoplevelser og læring i praksis vil vi underbygge den udvikling, som allerede er i fuld gang. Vi vil vise den enkelte medarbejder og virksomheden som helhed vej til uudnyttet potentiale, ligesom vi har gjort det i årevis på hjemmebanen i Danmark, meddeler Brian. 

De seneste to år har virksomheden sikret sig titlen som Danmarks Bedste Teambuildingleverandør, og netop synergieffekten mellem det velfunderede danske brand og den nye verden i Kina er grundpillen i den kommende afdeling:

- Filosofien og værktøjerne vil være de samme, som vi har brugt og udviklet igennem 15 år. Vi vil i overvejende grad lægge vægt på den relationsskabende teambuilding, hvor teamaktiviteter ude og inde samler medarbejderne, fortæller Brian.

Life quality improvement

Research bekræfter, at medarbejderaktiviteter allerede er en fast del af storbyernes virksomhedskultur:

- Alle kinesiske virksomheder med respekt for sig selv laver en årlig outing, altså en dag eller en weekend væk fra kontoret, formulerer én af de udvalgte videns eksperter det.

De sociale arrangementer går både i retningen af oplevelser i bymiljøet og den bynære natur som eksempelvis det smukke bjergområde, Moganshan tæt på Shanghai. Videns eksperterne er endvidere enige om, at kineserne er meget parate til den forandring, som femårsplanen lægger op til. Man er utrolig ivrig efter at lære nyt og dygtiggøre sig - især på det personlige plan. I Shanghai er life quality improvement et klart fokus: Livskvalitet og personlig udvikling er vigtigere end politik er den almene holdning.

I november tager CoastZone A/S forskud på ét af de nye tilbud i Shanghai, når de sammen med en international virksomhed dykker ned i adfærdsmæssige forskelligheder og sætter fokus på større forståelse og stærkere samarbejde med værktøjet, Everything DiSC. Generalprøven er et klart udtryk for den udvikling, som CoastZone gerne vil være med til at skabe:

- Vi vil ikke blot styrke sammenholdet socialt, vi vil også rykke ved bevidstheden om, hvordan adfærd og performance hænger sammen. Vi vil hjælpe medarbejdere og virksomheder med at opdage styrken i forskelligheder og værdien af samarbejde, fortæller Brian og runder af:

- Ligesom i Danmark vil vi skræddersy alle forløb, så de rammer målet og kulturen i den enkelte virksomhed. Vi har naturligvis et bredere perspektiv på kulturforståelse, fordi vi bevæger os på et andet kontinent. Der er bestemt stor forskel på dansk og kinesisk mentalitet, men vi glæder os utrolig meget til at definere og udbrede CoastZones røde ånd i en helt ny verden.

Om få måneder tager han sin familie med til Shanghai for at etablere den nye afdeling. Sammen med direktør for afdelingen, Rikke Dige Honum, skal han opbygge det nye team og være en fast del af den daglige drift.

Jesper Christiansen

Team Training Manager

Læs også

 • CoastZone A/S ansætter ny direktør

  Når 2019 rundes af i CoastZone, er det ikke blot afslutningen på et rigtig godt år fuld af oplevelser og udvikling. Det er samtidig et farvel til direktør Simon Rønlev, der på eget ønske vælger at gå nye veje.
  Læs mere
 • Har I overblik over årets interne møder?

  Butikkerne bugner af tilbud og januarudsalg og selvom det måske har været udfordrende at komme igennem de, vejrmæssigt, efterårs-lignende dage, så viser kalenderen at vi nu, allerede er halvvejs gennem januar 2015. Mens mange virksomheder brugte december måned til at afslutte igangværende processer
  Læs mere
 • Teambuilding i en vintertid

  I de kolde måneder har vi brug for ekstra energi og den er der rig mulighed for at hente gennem teambuilding aktiviteter forbundet med vinterens firmaarrangementer og mødeforløb. Vores populære teambuilding forløb kaldet GPS Adventure og Brain Game er oplagte netop nu.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej