Fasthold arbejdsglæden

Danmark er i gang med en landsdækkende teambuildingøvelse, som én af vores Team Trainers så rammende sagde. På grund af COVID-19 står vi midt i en tillidsøvelse, hvor den enkeltes indsats og engagement har afgørende betydning for det endelige resultat.

På et mere lavpraktisk plan er det inspirerende at se, hvordan danskerne på tværs af brancher, konkurrent- og kundeforhold hjælper hinanden med at navigere i den restriktive hverdag og blandt andet deler anbefalinger til virtuelle mødeplatforme og alternative arbejdsformer.

Ud over at de formelle rammer omkring det digitale samarbejde skal være på plads, er det vigtigt at huske de sociale relationer, som for manges vedkommende udgør en stor del af arbejdsglæden, og som også er grundlag for et godt samarbejde. Her får du derfor 3 simple forslag til, hvordan du og dit team kan være #sammenhverforsig.

1. Online frokost sammen mindst én gang om ugen

Snakken over frokostbordet kan noget helt særligt, når det kommer til relationerne mellem dig og dine kollegaer. For det første er frokosten et tiltrængt afbræk i arbejdsdagen, som mange ser frem til, fordi den afdækker vigtige sociale behov. For det andet er den uformelle ”hyggesnak” med til at opbygge tillid og tryghed, som er grundlaget for, at I tør udfordre hinanden fagligt. Hvis du og dit team ikke allerede har en virtuel mødeplatform, hvor I samles online til frokost én eller flere gange om ugen, kan Skype eller Facetime sagtens bruges til formålet.

2. Walk ’n’ talk over telefonen

Det er altid godt med frisk luft til hovedet, og så længe du overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger, kan det være godt for både din koncentration og kreativitet at komme uden for hjemmets fire vægge. Få selskab af din kollega i den anden ende af røret, og tag en walk ’n’ talk udenfor, hvor I både kan vende faglige opgaver såvel som verdenssituationen. Du har med garanti mere energi, når du igen indtager din hjemmearbejdsplads.

3. Del et billede af din arbejdsplads/-dag

Tag et billede af dit skrivebord, din frokost eller din pauseaktivitet og del det med dine kollegaer. Det kan lyde banalt, men når du og dine kollegaer er fysisk adskilt, er billeder en god måde at skabe en anden form for nærvær på. Bare det, at du har et billede på nethinden af, hvor din kollega befinder sig, når du skriver dagens femte mail til hende, gør, at afstanden føles knap så stor. Ved at dele sådanne billeder med hinanden, trækker I hinanden tættere på og styrker følelsen af at være #sammenhverforsig.

Kom godt igennem den udfordrende tid

Over lang tid er der mange ting, der har fyldt mere end at pleje de uformelle relationer på arbejdspladsen. Men usikkerheden og det manglende fodfæste, som mange medarbejdere og virksomheder oplever, betyder, at selv et lille initiativ kan skabe stor motivation. I sidste ende er det afgørende for at komme godt igennem den udfordrende tid, vi alle er en del af.

Jakob Blok Grabow

Chief Executive Officer | HR

Læs også

 • Online teambuilding

  Det behøver hverken være trivielt eller inaktivt at mødes online. Saml dit team til en energigivende oplevelse, der styrker kommunikation og samarbejde.
  Læs mere
 • Fire smilende mennesker som er samlet til teambuilding

  Servicetjek til teamet

  Vi forventer, at individet og teamet performer hver dag og er klar til nye opgaver, deadlines og mål. Men performance skal vedligeholdes og udvikles. Læs hvordan.
  Læs mere
 • Medarbejdere samlet om et bord i forbindelse med et kickoff arrangement

  Kickoff

  Står I over for nye mål, men mangler overblik og energi? Vi hjælper jer med teambuilding, der involverer og motiverer samt skaber fælles fodfæste og retning.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej