Større tilstedeværelse på vandet

Vandet kan noget særligt, når det kommer til at skabe fokus og tilstedeværelse. Langt fra hverdagens rammer får lyden af de bløde skvulp roen til at sænke sig, og fraværet af forstyrrende elementer skaber et særligt nærvær blandt deltagerne i teambuilding. 

- Når vi laver aktiviteter på land, oplever vi, at folk kan finde på at gå til og fra for at tjekke mails og mobiler. Teambuilding på vandet giver større fokus, fordybelse og tilstedeværelse,” fortæller forhenværende direktør i CoastZone, Simon Rønlev.

Succesoplevelser for alle

Selv om vandet har potentiale til at skabe særlig stor tilstedeværelse, er det vigtigste dog ikke, om teambuilding foregår på land eller vand. Det afgørende er, hvordan aktiviteten bruges. Aktiviteten skal styrke fællesskabet og give den enkelte deltager oplevelsen af succes.

- Succes for den ene behøver ikke at være det samme som succes for den anden, understreger Simon Rønlev og fortsætter:

- Én er måske stærk på det analytiske, en anden er særlig modig, og en tredje er god til at sørge for andre og skabe tryghed. Vi tilrettelægger vores aktiviteter sådan, at flere forskellige styrker udfordres samtidig. Udfordringen skal hverken være for let eller for svær.

Et hav af muligheder

CoastZone benytter også sejlskibe som base for teambuildingaktiviteter på vandet - hvor der er noget for enhver at give sig i kast med:

- Nogle hopper måske i RIB-bådene, mens andre tager imod udfordringen om at klatre op i toppen af masten, og nogle vælger at lave middagen, som står klar til de øvrige, når de kommer sultne tilbage, siger Simon Rønlev.

Vand byder i det hele taget på mange muligheder for aktiviteter i teams. En af de nyere aktiviteter er Stand Up Paddle, som er en sportsgren, der oplever stigende popularitet. I teambuildingsammenhæng findes den i en gruppeudgave, hvor 6-7 personer er sammen på boardet og skal hjælpes ad med at holde balancen og skabe fremdrift.

I forhold til det traditionelle enkeltmandsboard er teamboardet ifølge Simon Rønlev særlig velegnet til at skabe succesoplevelser for alle deltagere:

- CoastZone oplever stort set aldrig, at folk taber modet eller får et nederlag. Det hele ligger i at skabe tryghed gennem grundig forhånds- og sikkerhedsbriefing og ikke mindst gennem den støtte, der ligger i at gå til udfordringen som et samlet team.

Artiklen er skrevet med inspiration fra 'Vandet øger deltagernes fokus ved teambuilding' af Karin Feit Almberg i Møde & Eventmagasinet.

Kontakt os for uforpligtende rådgivning

Ring på 70 77 00 77, mail på info@coastzone.dk eller udfyld kontaktformularen

Sejlskib i træ som kan danne rammen om teambuilding med succesoplevelser til søs

Maritime succesoplevelser

Luften er frisk og tiden står stille ombord på sejlskibet, der danner ramme om hygge og interessante oplevelser. I udforsker nyt territorie med fællesskab i fokus.
Læs mere
Mænd med pagajer stående på et Stand Up Paddle team board

Team Stand Up Paddle

Hop i badetøjet og bliv udfordret på balance og kommunikation, når jeres team skal konkurrere på Stand Up Paddle. Her er der frisk luft, glæde og energi!
Læs mere

Læs også

 • Sommer- og personalefest

  Vi elsker store arrangementer med mulighed for at skræddersy ned i mindste detalje og sikre at både medarbejdere og virksomhed får optimalt udbytte af arrangementet.
  Læs mere
 • 6 trin til succesfuld teambuilding

  Vi guider dig igennem seks parametre, som er afgørende for, at teambuilding bliver et værdifuldt bidrag til din virksomhed og medarbejdere.
  Læs mere
 • Gør julefrokosten inkluderende

  Den traditionsrige firmajulefrokost er under forandring, og der skal mere end alkohol på bordet for at skabe en god aften for medarbejderne. Få erhvervspsykologens opskrift på en god julefrokost.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej