Mulighedernes land(e)

Vi fortsætter, hvor vi slap på kontoret på Rungstedgaard. Her mødte vi vores to Team Training Managers Janus og Tobias, og nu skal vi hilse på nyeste mand på kontoret, Karsten Ettrup. Herefter flyver vi en tur til Shanghai til vores kinesiske Sales Manager, Eric Jürgensen Geraci. Der er ganske vist langt fra Rungsteds kystlinje til Shanghais tårnhøje bygninger, men begge mænd fremhæver den flade organisation og det positive ansvar, som de bliver tildelt i CoastZone.

Ansvar og frihed hånd i hånd

Karsten blev ansat som Team Training Manager pr. 1. april efter en ”udskydelse” på 1,5 måned, fordi den nybagte far naturligvis skulle nå at gå på barsel med sin lille datter. Efter 8 år som freelance instruktør i CoastZone, er den nye mand dog slet ikke så ny og bevæger sig hjemmevant i CoastZones portefølje af teambuildingaktiviteter. Karsten italesætter virksomhedens struktur, hvor der er et tæt samarbejde mellem medarbejderne og stor mulighed for at præge sit eget arbejde:

- Der er en meget flad struktur, hvor jeg oplever inspiration og sparring fra alle i virksomheden. Som Team Training Manager har jeg en meget bred ramme, hvor jeg i høj grad selv kan påvirke, hvordan jeg løser mine opgaver. Jeg har både ansvar for og frihed til at løse opgaverne med udgangspunkt i mine egne kompetencer.

Og Karsten har mange forskellige kompetencer at trække på, når han skal sikre, at CoastZone leverer arrangementer, der matcher kundens behov og samtidig lever op til vores egne værdier og ambitioner. Han er uddannet i Idræt og sundhed fra Syddansk Universitet og har et helt livs erfaring med adventure sport som udøver og underviser (herunder 1.000 faldskærmsspring på kontoen), foruden 10 år som freelance teambuildinginstruktør (heraf de 8 i CoastZone). Den personlige motivation for at arbejde i CoastZone står knivskarpt:

- I CoastZone får jeg lov til at arbejde med mennesker. Det er fantastisk at gå fra et arrangement med følelsen af, at jeg har bidraget til, at deltagerne i morgen er bedre og gladere, fortæller Karsten.

Vindue til fremtidens konkurrencefordel

Eric var ikke sen til at springe til, da han fik chancen for at være med til at etablere CoastZones kontor i Shanghai. Matchet lå lige til højrebenet, da Eric, som er kinesisk gift og taler kinesisk, kunne forene sine danske rødder med kendskabet til den kinesiske kultur, som han selv beskriver:

- I CoastZone fik jeg muligheden for at bruge mine forretningsevner, lokalkendskab og interesse i teamdynamik til at starte et dansk kontor i Shanghai. Jeg kan godt lide at hjælpe mennesker frem og er stolt af, at vi er de bedste til det, siger Eric og uddyber CoastZones rolle på det nye marked:

- Det kinesiske samfund udvikler sig med hastige skridt i retning af højteknologi og bæredygtig vækst. Det kræver mennesker, der kan takle komplekse problemstillinger og som en følge heraf har valg i livet. Disse mennesker kræver sparring og anerkendelse, der rækker ud over beløbet på deres lønseddel, og det kalder på vores service. Jeg tror timingen med vores opstart er perfekt til udviklingen i det kinesiske samfund, hvor medarbejderforhold flere steder ligner dem, vi er vant til i Danmark. Vores mangeårige erfaring fra Danmark er et lille vindue til fremtidens konkurrencefordel herude.

Når der skal kunder i bogen, trækker Eric på sine studier inden for International Business fra Hult i Shanghai, erhvervserfaring i Kina og ikke mindst sin kulturforståelse fra sin kinesiske familie. Muligheden for at blive en del af et ambitiøst dansk start-up med dygtige kollegaer tiltalte Eric fra starten:

- Vi har et stærkt sammenhold, som nok skyldes, at vi deler interessen for at være i Kina og få forretningen til at lykkes. Det er lange arbejdstimer og en fornøjelse at være med til. 

Jesper Christiansen

Team Training Manager

Læs også

 • Vi starter afdeling i Kina

  Kina kigger på Danmark - og med god grund. Innovation, åbenhed og udvikling er tre af de fem hovedprincipper i landets femårsplan. I januar 2018 åbner danske CoastZone A/S egen afdeling i Shanghai, og visionen er klar: Fælles succesoplevelser og målrettet medarbejderudvikling skal være virksomhedernes nye, stærke kort.
  Læs mere
 • CoastZone A/S ansætter ny direktør

  Når 2019 rundes af i CoastZone, er det ikke blot afslutningen på et rigtig godt år fuld af oplevelser og udvikling. Det er samtidig et farvel til direktør Simon Rønlev, der på eget ønske vælger at gå nye veje.
  Læs mere
 • Back to the beginning

  CoastZone blev grundlagt i 2004 med målet om at forny teambuilding. De to stiftere Brian Christiansen og Thomas Liebe fortæller her om deres vision og virksomhedsånden dengang og i dag.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej