Gør julefrokosten inkluderende

For nylig bragte Jyllands-Postens erhvervstillæg en artikel om en af årets helt store firmabegivenheder: Julefrokosten.

Den traditionsrige julefrokost, som for mange er forbundet med rigelige mængder alkohol, er dog under forandring i flere virksomheder. Det fortæller erhvervspsykolog Majken Matzau i artiklen og henviser bl.a. til, at vi i en travl hverdag er blevet meget opmærksomme på, hvordan vi bruger vores tid.

Der skal oplevelser på bordet

I julefrokost-regi betyder det, at der skal mere end alkohol på bordet for at skabe en god aften for medarbejderne. Faktisk er der medarbejdere for hvem, den løsslupne adfærd kan være en barriere for at deltage i festlighederne og være en del af fællesskabet. Det drejer sig ikke kun om medarbejdere, som af sundhedsmæssige, kulturelle eller idealistiske årsager har fravalgt f.eks. alkohol eller kød, også introverte personer kan have svært ved at finde sig til rette i større sociale sammenkomster på arbejdspladsen. Derfor anbefaler Majken Matzau, at man foruden lækre alkoholfrie drikkevarer og vegetarretter, gør julefrokosten inkluderende ved at arrangere en aktivitet eller oplevelse: ”Det skaber en helt anden stemning, hvis man har været ude at opleve noget sammen, inden man sætter sig til bordet,” siger hun.

Ryst medarbejderne sammen og øg arbejdsglæden

Ligeledes slår ekspert i arbejdsglæde Arlette Bentzen i artiklen fast, at det er ledelsens opgave at skabe nogle rammer for julefrokosten, hvor flest muligt har lyst til at deltage – og ikke mindst at det er værd at prioritere. Hun udtaler i artiklen: ”Jo bedre man kender hinanden, desto bedre bliver man til at løfte i flok. Der er lavet mange undersøgelser, som viser, at arbejdsglæde for mange danskere ikke hænger sammen med lønningsposens størrelse, men derimod om de har et godt forhold til deres kollegaer.” Derfor opfordrer hun også virksomheder til at bruge julefrokosten som en anledning til at ryste medarbejderne sammen.

Tænk ud af boksen

Både arbejdsglædeeksperten og erhverspsykologen anbefaler således, at arbejdsgiverne tænker ud af boksen og stabler en julefrokost på benene, som kan rumme alle typer medarbejdere.

Har du brug for inspiration til, hvordan det kan gøres, står vi klar med gode råd og sparring til juleaktiviteter.

Kontakt os for uforpligtende rådgivning

Ring på 70 77 00 77, mail på info@coastzone.dk eller udfyld kontaktformularen

Læs også

 • 6 trin til succesfuld teambuilding

  Vi guider dig igennem seks parametre, som er afgørende for, at teambuilding bliver et værdifuldt bidrag til din virksomhed og medarbejdere.
  Læs mere
 • Sommer- og personalefest

  Vi elsker store arrangementer med mulighed for at skræddersy ned i mindste detalje og sikre at både medarbejdere og virksomhed får optimalt udbytte af arrangementet.
  Læs mere
 • Tre råd til at fastholde arbejdsglæden

  Her får du tre simple forslag til, hvordan du og dit team kan dyrke de uformelle relationer, mens I arbejder hjemmefra. Lidt er bedre end ingenting, når det gælder teamet.
  Læs mere

Vi hjælper dig på vej