3 råd til at fastholde arbejdsglæden

Danmark er i gang med en landsdækkende teambuildingøvelse, som en af vores Team Trainers så rammende sagde. På grund af Corona-virus står vi midt i en stor tillidsøvelse, hvor hver enkelt persons indsats og engagement har betydning for det endelige resultat.

På et mere lavpraktisk plan er det inspirerende at se, hvordan danskerne på tværs af brancher og konkurrent-/kundeforhold hjælper hinanden med at navigere i den nye hverdag og blandt andet deler anbefalinger til virtuelle mødeplatforme.

Ud over at de formelle rammer omkring det digitale samarbejde skal være på plads, er det vigtigt ikke at glemme de sociale relationer, som for manges vedkommende bidrager til en stor del af arbejdsglæden, og som også er grundlag for et godt samarbejde. Her får du derfor tre simple forslag til, hvordan du og dit team kan være #sammenhverforsig.

 

1) Spis frokost online sammen mindst én gang om ugen

Snakken over frokostbordet kan noget helt særligt, når det kommer til at styrke relationerne mellem dig og dine kollegaer. For det første er frokosten et tiltrængt afbræk i arbejdsdagen, som mange ser frem til, fordi de har et socialt behov, som her bliver dækket. For det andet er den uformelle ”hyggesnak” med til at opbygge tillid og tryghed, som er grundlaget for at teammedlemmerne tør udfordre hinanden fagligt og på den måde sammen skabe de bedste resultater. Hvis du og dit team ikke allerede har en virtuel mødeplatform, hvor I kan samles til en online frokost, kan Skype eller Facetime sagtens bruges til formålet.

 

2) Walk ’n’ talk over telefon

Det er altid godt med frisk luft til hovedet, og så længe du overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger, kan det være godt for både koncentration og kreativitet at komme uden for hjemmets fire vægge. Få selskab af din kollega i den anden ende af røret, og tag en walk ’n’ talk udenfor, hvor I både kan vende faglige opgaver såvel som verdenssituationen. Du har med garanti mere energi, når du igen indtager din hjemmearbejdsplads.

 

3) Del et billede af din arbejdsplads/-dag

Tag et billede af dit skrivebord, din frokost eller din pauseaktivitet og del med dine kollegaer. Det kan lyde simpelt, men når du og dine kollegaer er fysisk adskilt, er billeder en god måde at skabe en anden form for nærvær. Bare det, at du kan se for dig, hvor din kollega befinder sig, når du skriver dagens femte mail til hende, gør, at afstanden føles knap så stor. Ved at dele fotos med hinanden, trækker I hinanden tæt på og styrker følelsen af at være #sammenhverforsig.

 

Kom godt igennem en udfordrende tid

I disse dage er der naturligvis mange andre ting, der fylder, end at pleje de uformelle relationer på arbejdspladsen. Men netop usikkerheden og det manglende fodfæste, som mange medarbejdere og virksomheder givetvis oplever, betyder, at selv et lille initiativ kan skabe stor motivation, som i sidste ende er afgørende for at komme godt igennem en udfordrende periode.