Kundecase - LEGO på GPS Adventure

Kommunikation kan være svært… og det gør det ikke nemmere, hvis det foregår på tværs af kulturer, landegrænser og forskellige sprog.

Tag med på teambuilding med LEGO; en stor organisation, der har afdelinger i hele verden. Selvom medarbejderne er en del af samme organisation og arbejder sammen til dagligt, så udfordres samarbejdet af afstanden, forskellige kulturer og ikke mindst forskellige sprog. LEGO System bad derfor CoastZone om hjælp til deres personaledag i håb om at få værktøjer med hjem, der kunne gøre den svære kommunikation lidt lettere.

Efter afstemning og koordinering troppede vi op med konceptet GPS Adventure, der har fokus på kommunikation, samarbejde og prioritering af teamets ressourcer. Det blev til tre intense timer, men også erfaringer og refleksioner, de kunne overføres til det daglige arbejde.


Tre intense timer

Starten går, og med det samme summer rummet af engelsk, med næsten lige så mange forskellige accenter, som der er deltagere. Spillet er i gang og alle klar på at give den maksimalt gas.

Holdene er delt i to: Felttropper og basetropper. For at kunne løse opgaven godt er de nødt til at arbejde sammen og kommunikere præcist og effektivt via mobiltelefoner. Felttropperne er udstyret med en GPS-tracker og en mappe med ledetråde til bonusopgaverne, men kender hverken ruten eller spørgsmålene. Imens har basetropperne adgang til et stort kort og spørgsmålene. Det er nu basetroppernes opgave at guide felttropperne i den rigtige retning, mens felttropperne sender ledetråde retur, så de holdet ved fælles hjælp kan svare på spørgsmålene.

På flere hold peger basetropperne på kortet, mens de siger: ”Du skal derhen!” ”Jeg kan altså ikke se, hvor du peger,” lyder det fra felttropperne i den anden ende af telefonen. Kommunikation kan være svært, især når man ikke ser det samme som de andre, men efterhånden som spillet skrider frem finder alle hold deres ramme for kommunikationen og effektiviteten stiger tydeligt.

Efter et par intense timer er alle hold tilbage på basen igen, og der er tid til erfaringsudveksling og refleksioner over, hvordan man kan trække noget fra dagen med tilbage til det daglige samarbejde og dermed kommunikere mere effektivt.

 

Udbytte

Med landegrænser, kultur, sprog, tekniske virkemidler og alsidige arbejdsopgaver som en fast del af hverdagen, oplever LEGO teamet dagligt flere udfordringer og muligheder i kommunikationen. Udfordringer og muligheder, som kan være svære at evaluere og forbedre. Med GPS Adventure var ønsket at visualisere og fremkalde dagligdagens kommunikation, så alle havde en fremadrettet fælles referenceramme og erfaringer at se tilbage på og konkludere ud fra -også når hverdagens forskellige arbejdsopgaver, deadlines og kulturelle forskelle melder sig igen.

Læs mere om GPS Adventure her og download inspirationsarket i fanen til højre -Måske ønsker I også, at sætte endnu mere fokus på jeres daglige kommunikation?

Det har virkelig været sjovt, og vi har lært mange ting omkring, hvordan vi arbejder sammen.
- Christian , Managing Director

Udover samarbejdet var der her et ekstra lag i form af ekstra fokus på kommunikationen. Det passer virkelig godt til os, da vi er mange forskellige kulturer, der skal arbejde sammen hver dag. Man får øje for, hvordan vi hver især kommunikerer forskelligt, og det gør os skarpere.
- Phaslin , Customer Service Adviser

Som kursusleder er det en fornøjelse at se, hvordan deltagerne i GPS Adventure kommer tættere på hinanden, hjælper hinanden og samtidig gribes af konkurrencen og dermed får intense, sjove og lærerige oplevelser sammen. Med alsidige kulturelle baggrunde, er det vigtigt, at sikre, at alle er med i hele processen, lige fra introduktion til evaluering og det sørger vi for hver eneste gang.
- Sune Stüker , Team Training Manager , CoastZone

Martin Lotzkat, Account Manager, CoastZone

Martin Lotzkat

Account Manager

41 61 11 11