Fremtidens ledere

Uddrag af artikel i Jyllandsposten, maj 2019

 

I Jyllandspostens maj udgave er CoastZone blevet spurgt til vores besyv på fremtidens ledere. Det at kunne håndtere dilemmaer, forstå digitaliseringens muligheder og være god til at samarbejde i teams er konklusionen på hvad 5 eksperter nævner som succeskravene til fremtidens ledere.

Fremtidens ledere jf CoastZone

 

For at lykkes i lederjobbet er der nemlig mange aspekter at tage i betragtning. Læs HR Manager og partner i CoastZone, Henrik Møllers gode råd og vurdering til fremtidens ledere her: 

”I fremtiden skal man som leder være dygtig til at bestride en dobbeltrolle, hvor man dels er leder for sine medarbejdere, dels indgår i teams med dem. Balancen ligger i at man som leder skal være i stand til at agere på lige vilkår med de medarbejdere, man samtidig er leder for.”

 

”På den kommunikative front skal du som leder på den ene side være dygtig til at sidde i helikopteren og nøgternt definere og præcisere de mål, der arbejdes frem imod, og på den anden side i adfærdsmæssig kontekst, beskrive de følelser der kan være, mens teamet arbejder frem mod målet -og når teamet har nået sit mål. Det stiller krav til lederen om at være klar i sin kommunikation og sikre medarbejdernes tillid og opbakning. I sidste ende skal alle sidde tilbage med en ”VI”-følelse og en fællesskabsfølelse a la den, man for eksempel har på et fodboldhold, hvor alle er afhængige af hinanden for at kunne vinde kampene og dermed fejre succeserne".

 

”Ledere skal lære at vise sårbarhed og lytte frem for kun at fokusere på, at have styr på alle ting, have alle de bedste svar og ikke have nogen svagheder. Det er faktisk en god idé at være stille, når andre kommer med bud på, hvordan man kan løse udfordringerne. Stilhed i kommunikationssammenhæng, kan meget. Et godt værktøj som leder kan være, at bruge tiden, hvor en anden taler, på at lytte, i stedet for, straks at gå igang med at overveje, hvad man selv vil sige og så snart der er mulighed det, udnytter sin vejrtrækning til at få ordet!”

 

Læs hele artiklen her

 

Jeres lederudvikling

Vil du vide mere? Klik dig rundt i vores læringsunivers her eller kontakt os for mere information om, hvordan vi i praksis kan hjælpe jer i ledelsesteamet, med udvikling af de enkelte ledere og til at blive et fasttømret team med forskelligheder og samarbejde i fokus. Vi lover, at resultaterne taler for sig selv

Udfyld kontaktformularen, ring på telefon: 70 77 00 77 eller send en mail på info@coastzone.dk

Object reference not set to an instance of an object.

Kontakt os på 70 77 00 77 eller info@coastzone.dk

Vi hjælper jer med jeres teamudvikling

Klik her og bliv kontaktet